Vineri, 18 martie, Universitatea Dunarea de Jos din Galati gazduieste Conferinta locala de lansare a proiectului „Educatie universitara pentru persoane cu dizabilitati”. Proiectul isi propune crearea de oportunitati pentru imbunatatirea accesului la educatie universitara prin dezvoltarea si implementarea unui program pilot integrat pentru asistarea a 300 de persoane cu dizabilitati. Coordonatorul proiectului este Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Universitatea Dunarea de Jos din Galati fiind una dintre cele 3 universitati partenere. Astfel, o suta de persoane cu dizabilitati vor fi sprijinite pentru a studia la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, putand urma cursuri de licenta sau de masterat.

Persoanele din grupul tinta vor fi formati, in cadrul proiectului, pentru utilizarea instrumentelor IT in procesul de invatare.
De asemenea, o parte dintre persoanele cu dizabilitati din grupul tinta al proiectului va beneficia de asistenta financiara.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Conferinta locala de lansare a proiectului „Educatie universitara pentru persoane cu dizabilitati” va avea loc in Aula Virgil Madgearu a Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul UDJG (Corp I, Str.
Nicolae Balcescu nr. 59-61), incepand cu ora 11.00.