O conferinţă naţională privind practica pedagogică europeană, organizată de Asociaţia Alternative Pedagogice din judeţul Mehedinţi, s-a desfăşurat, joi, la Băile Herculane, unde au participat 100 de cadre didactice universitare din toate judeţele ţării.

Preşedintele ONG-ului organizator, prof. univ. Marcel Căpraru, a declarat că această conferinţă face parte din proiectul european ‘Metodica competenţei de a învăţa să înveţi’, derulat cu fonduri comunitare, în perioada 2008-2010. ‘Cadrele didactice implicate în desfăşurarea obiectivelor acestui program au beneficiat de o instruire corespunzătoare, astfel încât întoarse la catedră să aplice în practică noţiunile de predare utilizate de profesori din universităţi europene de prestigiu’, a precizat Căpraru.

Potrivit sursei citate, în cadrul conferinţei au fost prezentate lucrări referitoare la metodele ce vor fi implementate în unităţile de învăţământ din ţară în baza sistemelor de lucru ‘importate şi care au dat rezultate deosebite în marile centre universitare din Europa’. În cursul zilei de vineri, lucrările conferinţei se vor încheia cu un raport al beneficiarului acestui proiect în care va comunica concluziile şi rezultatele obţinute în urma dezvoltării acestuia în reţeaua de învăţământ românesc. AGERPRES