univ_dunarea_galati.jpgZeci de cadre didactice şi doctoranzi au participat joi la festivitatea de deschidere a ştiinţifice a şcolilor doctorale din Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al universităţii, Bogdan Nistor, în cadrul a opt prezentări ştiinţifice se va realiza „un arc peste timp”, de la tradiţiile culturale şi tehnice din zona geografică a Dunării de Jos-secolele XIX-XX- la tehnologiile emergente ale începutului mileniului III-From the Technical and Cultural Heritage of the Lower Danube Porto-Franco Space to Emerging Technologies.

Temele abordate sunt de interes pentru cadre didactice şi doctoranzi din domenii în care se desfăşoară activitate de doctorat în Universitatea Dunărea de Jos, dar şi de interes general: electronică transparentă, electronică pe bază de hârtie, ambalaje inteligente pentru industria alimentară, biomateriale polimerice pentru medicină-stomatologie, microscopia de forţă atomică şi microscopia electronică aplicată la nanomateriale multifuncţionale, în medicină şi în nanobiosenzori, tehnologii şi echipamente de producere şi caracterizare a celei de-a treia generaţii de celule solare.

În cadrul manifestării, profesorul Rodrigo Martins de la Universitatea NOVA din Lisabona, preşedintele Senatului societăţii europene de materiale – E-MRS, a făcut o prezentare cu tema „Materials for a better life”. AGERPRES