profesori cancelarie.jpgSeful Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, Dorel Agache, nu stie cate posturi trebuie sa reduca incepand de la 1 septembrie 2010.

„Potrivit ordonantei de Guvern, pe care am primit-o zilele trecute, in judetul Brasov ar trebui sa se reduca 217 posturi. Dupa ce am primit ordonanta de Guvern, am avut o convorbire telefonica la minister si mi s-a comunicat ca trebuie sa reducem 407 posturi. Astept o noua ordonanta rectificata sa vedem ce avem de facut. Sincer va spun ca, daca vor ramane 407 posturi, va fi o problema pentru ca Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a redus 660 de posturi la inceputul anului scolar 2009-2010, reduceri facute pe baza de normative, nu oricum”, a declarat vineri inspectorul scolar general Dorel Agache.

Acesta a precizat ca Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ar trebui sa faca publice in fiecare judet numarul de elevi si numarul de cadre didactice pentru transparenta. Agache a mai spus ca, in judetul Brasov, s-au facut comasari de clase, reduceri de posturi la inceputul acestui an scolar, iar acum va fi imposibil sa se faca alte comasari de clase avand in vedere si specificul judetului, ca zona de munte cu locuri greu accesibile.

„Daca se va merge pe reducerea a 407 posturi inseamna ca, in judetul Brasov, cu tot cu reducerea posturilor de la inceputul anului scolar ajungem la un procent de 13%. Este destul de mult comparativ cu alte judete. Noi am tot facut comasari de elevi, iar acum avem in medie un numar de 23 de elevi intr-o clasa”, a mai spus Dorel Agache. Judetul Brasov are in prezent un efectiv de 90.000 de elevi, 9.013 cadre didactice finantate de consiliile locale si alte 452 de cadre didactice care lucreaza in invatamantul special si care sunt finantate din bugetul Consiliului Judetean. AGERPRES