O delegatie romaneasca din care fac parte rectori si prorectori va participa, in perioada 2-4 aprilie, la Kiev, la Congresul Retelei Universitatilor de la Marea Neagra, se arata intr-un comunicat al Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Congresul reuneste rectori si prorectori ai universitatilor membre ale Retelei, cadre didactice si specialisti din sectorul invatamantului superior, reprezentanti ai ministerelor si factorilor de decizie care contribuie la dezvoltarea activitatilor de cooperare academica din zona Marii Negre.

Delegatia Romaniei va fi condusa de secretarul de stat in MECT Remus Pricopie. Din delegatie mai fac parte rectori si prorectori din Universitatea Bucuresti, Universitatea „Ovidius” Constanta, Universitatea „Andrei Saguna” Constanta, Universitatea Maritima Constanta, Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti, Universitatea Ploiesti.

Reteaua Universitatilor de la Marea Neagra, initiativa a universitatilor romanesti, a fost infiintata in 1998 la Universitatea „Ovidius” Constanta. In cei 10 ani de activitate, Reteaua s-a dezvoltat devenind principalul cadru de cooperare interuniversitara din zona Marii Negre, la care participa, in prezent, peste 110 universitati din zona Marii Negre, se precizeaza in comunicat.