Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania (FASFR) anunta organizarea, in perioada 1 august – 11 august 2008, al celui de-al 54-lea Congres al Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti (IPSF 2008). Evenimentul este cel mai mare de acest tip si reuneste peste 170 de studenti farmacisti din peste 40 de tari ale tuturor continentelor.
Lucrarile Congresului se vor desfasura in Cluj-Napoca in sediul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Deschiderea oficiala a Congresului va avea loc pe data de 2 august, la Hotel Opera Plaza.

In paralel cu programul academic, Congresul se va bucura si de o accentuata latura sociala. Participantii sunt invitati sa petreaca in stil traditional romanesc la o nunta cu specific maramuresean, sa ia parte la o cina in vecinatatea castelului Banffy si sa cunoasca in general stilul de viata romanesc, atat cel traditional cat si cel modern.

Congresul este structurat pe Adunari Generale, Workshop-uri si Simpozioane. Adunarile Generale si workshop-urile se ocupa cu probleme interne ale Federatiei. In cadrul Simpozioanelor se vor pune in discutie politici de sanatate publica si dezvoltarea industriei farmaceutice.

Tema educationala a congresului este „New Challenges for the Pharmacy Profession”.

Tema stiintifica a celui de-al 54-lea Congres IPSF este „Quality of Pharmaceuticals – Idealism vs Reality” iar posterele vor trata „Counterfeit Drugs”.

La eveniment vor fi prezente personalitati de prestigiu ale instutiilor internationale de profil, printre care mentionam:

– Prof. Ian Bates (Head of Educational Development, School of Pharmacy, University of London);

– Dr. Sabine Kopp (Manager – Medicines Quality Assurance Programme, Quality Assurance & Safety: Medicines, World Health Organization);

– Dr. Jaap van Harten (Publisher, Pharmacology & Pharmaceutical Sciences Elsevier BV).

Sponsorul de Platina al evenimentului este compania A&D Pharma. Congresul este sprijinit si de compania farmaceutica Zentiva, filialele judetene ale Colegiilor Farmacistilor, Colegiul Farmacistilor Romania, Sindicat CD-Farm, Farmexpert, Farmasib, farmacia AGAT.