Manastirea Tismana gazduieste, in perioada 10-13 noiembrie, cel de-al III-lea Congres al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Romania.

Lucrarile s-au deschis, pe 10 noiembrie, la Tismana, in prezenta Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si a Mitropolitului Olteniei, Irineu Popa, a precizat, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Craiovei, Gheorghe Cioiu.

Tema congresului este „Sfanta Scriptura si Sfanta Liturghie, izvoare ale teologiei ortodoxe”, marcandu-se astfel anul 2008 ca an jubiliar al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii. Participa decanii celor unsprezece facultati de teologie ortodoxa din tara si peste 60 de profesori.

„O prioritate a lucrarilor congresului o constituie identificarea modalitatilor concrete de optimizare a activitatilor didactice universitare pentru a corespunde exigentelor misionare actuale ale Bisericii si reformelor structurale din invatamantul universitar. De asemenea, se vor analiza rezultatele implementarii hotararilor primelor doua congrese nationale si se vor stabili elementele unei noi strategii la nivelul planului de invatamant, al activitatilor de cercetare in domeniul teologiei”, a mentionat Gheorghe Cioiu.