Aproximativ 1.000 de studenţi din toată ţara vor participa în perioada 17-19 mai la cea de-a VI-a ediţie a Congresului Studenţilor din România, organizat de Uniunea Studenţilor din România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Ediţia a VI-a a Congresului Studenţilor din România porneşte de la premisa de a crea un nou model de societate pentru tineri, cu accent pe 3 paliere extrem de importante: legea internship-ului, opinia studenţilor privind sistemul educaţional românesc şi necesitatea elaborării unui model de creştere economică pentru o Românie moderna şi competitiv”, susţin organizatorii.

Astfel, în data de 17 mai vor fi organizate workshopuri pe cele 3 paliere: angajabilitate, educaţie şi antreprenoriat-economie. În data de 18 mai va avea loc la Palatul Parlamentului plenara congresului USR la care sunt invitaţi să participe oficialităţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor educaţionale.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului, vor fi prezentate concluziile elaborate în urma workshop-urilor şi propunerea legislativă a USR privind Legea internship-ului în România. Tot în cadrul plenarei se vor dezbate deschis subiecte de interes pentru studenţi şi se va prezenta o rezoluţie adoptată de USR privind necesitatea unui model economic în România.AGERPRES