uvvg_intrunire.jpgLiceul Particular nr.1 Arad din cadrul Fundatiei Universitare „Vasile Goldis” Arad si Inspectoratul Scolar Judetean au organizat pe 15 decembrie o consfatuire privind invatamantul preuniversitar particular aradean.

La lucrari au participat rector, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedinte al Fundatiei Universitare „Vasile Goldis” si al Uniunii Universitatilor Particulare Acreditate din Romania, prof. Mirela Aldescu, inspector scolar general judetean al ISJ Arad, prof. Minodora Marinescu, prof. Nicolae Pellegrini, prof. Ioan Stan – inspectori scolari adjuncti, prof. Romeo Trifa, director al Liceului Particular nr.1 Arad, manageri de scoli si gradinite particulare.

Discutiile s-au axat pe tendintele in invatamantul particular aradean fiind clarificate o serie de probleme de legislatie si modul in care se va trece la asigurarea unei calitati in invatamantul preuniversitar.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat: „Consfatuirea pe care am realizat-o impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean este una deosebita intrucat am putut sa ne intalnim, pentru prima data, intr-un cadrul organizat cu inspectorii scolari de specialitate si inspectorul scolar general judetean, unde au participat conducerile Liceului Particular nr.1 Arad si a Fundatiei Universitare Vasile Goldis, manageri de gradinite, licee si scoli postliceale. Impreuna am urmarit modul in care putem colabora si realiza calitatea si evolutia in invatamantul privat preuniversitar incepand de la nivelul gradinitelor, invatamantului primar, gimnazial si liceal si a modalitatilor de integrare a invatamantului privat liceal in sistemul academic. A fost o intalnire deosebit de utila atat pentru conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, cat si pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldis” si Uniunea Universitatilor Particulare Acreditate din Romania. Vom continua acest dialog privind aspecte de management al calitatii, de utilizare a fondurilor si a modului de imbunatatire a situatiei invatamantului particular preuniversitar”.

Prof. Mirela Aldescu, inspector scolar general judetean al ISJ Arad, a declarat: „Dorim sa fie un inceput de colaborare pentru ca toti managerii din invatamantul particular sa realizeze o strategie de a comunica mult mai bine cu noi astfel incat toate problemele din invatamantul particular sa ajunga si pe masa noastra de lucru. In cadrul Inspectoratului Scolar Judetean avem un inspector care se ocupa de invatamatul particular si care ar putea sprijini managementul din invatamantul preuniversitar”.

Cei prezenti la dezbateri au propus realizarea, la nivelul judetului Arad, a unei filiale a Uniunii Nationale pentru Dezvoltarea Invatamantului Particular Preuniversitar din Romania. De asemenea, la propunerea d-lui inspector prof. Ioan Stan, in luna februarie, va avea loc o intalnire pe ateliere de lucru privind invatamantul preuniversitar particular – gradinite, licee, scoli postliceale.


Articol realizat de Mariana Semcu.