Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi (USAMV) care se simt stresaţi sau care doresc să îşi îmbunătăţească tehnicile şi strategiile de învăţare vor beneficia de şedinţe gratuite de consiliere psihologică.

Prorectorul cu activităţile sociale din cadrul USAMV Iaşi, Vasile Stoleru, a declarat că psihologii din cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) stau la dispoziţia celor interesaţi, online, telefonic şi fizic, pentru gestionarea stresului profesional şi personal.

Acesta a precizat că toate şedinţele au loc după o programare prealabilă telefonic sau pe email.

Programul elaborat de către CCOC prevede consiliere educaţională şi orientare în carieră în special pentru studenţii din anii terminali şi elevii interesaţi de USAMV Iaşi, tehnici şi strategii de învăţare adaptate la nevoile proprii, la educaţia online, sesiunea de examene şi nu numai.

„Psihologii din cadrul Universităţii noastre mai propun studenţilor şi planuri individualizate de managementul timpului şi al responsabilităţilor, strategii de coping la schimbare, iritabilitate, incertitudine, gestionarea anxietăţii sau a depresiei şi tehnici de adaptare socială şi familială în contextul pandemiei”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru.

Medierea conflictelor, fie că sunt familiale, sociale sau intrapersonale, şi managementul furiei, combaterea procrastinării (amânării), a dependenţelor (alimentare, tutun, etc.), dezvoltarea personală şi atingerea potenţialului maxim reprezintă alte subiecte ce pot fi abordate în cadrul şedinţelor gratuite oferite de către psihologii din cadrul USAMV Iaşi. AGERPRES