Deputaţii din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil unui proiect de lege care ar putea permite consiliilor judeţene să acorde premii elevilor cu rezultate bune la învăţătură, informează deputatul Adrian Todor, vicepreşedinte al PSD Arad, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Alături de mai mulţi colegi social-democraţi din Senat şi Camera Deputaţilor am iniţiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, proiect de lege care, odată adoptat, ar permite consiliilor judeţene să asigure fonduri pentru organizarea, desfăşurarea şi acordarea premiilor olimpiadelor şcolare şi concursurilor şcolare judeţene„, a anunţat Adrian Todor.

Potrivit acestuia, până acum, doar consiliile locale puteau acorda astfel de premii, însă există primării care nu pot suporta aceste fonduri din bugetul propriu, astfel că elevii cu rezultate bune din comunităţile respective au de suferit.

Drept urmare a fost iniţiat acest proiect de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, prin care consiliile judeţene vor putea interveni acolo unde este cazul, să aloce bani pentru premii sau chiar vor putea suplimenta premiile acordate de consiliile locale, dacă bugetul judeţean permite.

„Din păcate, în şedinţa de miercuri a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, parlamentarii PNL au ales să se împotrivească acestui proiect, care totuşi a primit aviz favorabil cu votul colegilor de la PSD (…) Observăm la parlamentarii PNL acelaşi dispreţ faţă de învăţământul românesc, faţă de elevi, profesori şi părinţi, pe care-l vedeam şi pe vremea PDL, când Guvernul Boc a desfiinţat sute de şcoli şi grădiniţe, judeţul Arad fiind ‘fruntaş’ la acest capitol”, a conchis deputatul Adrian Todor, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor. AGERPRES