Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău a lansat proiectul “Top School 2012”

Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău a lansat proiectul “Top School 2012”, menit a stabili, prin vot de pe liste separate cuprinzând fiecare câte zece nume, elevul si profesorul din fiecare unitate de învăţământ liceală băcăuană care satisfac zece criterii de performanţă, între care percepţia electoratului privind rezultatele la învăţătură ori competenţa profesională, gradul de receptare ori predare a materiei şcolare, popularitatea, activitatea extracurriculară.

Proiectul este sprijinit de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Bacău. ”Scopul conceperii acestui top inedit, cel puţin pentru judeţul Bacău, este atât de a încuraja participarea elevilor la procesele electorale democratice ce urmează structura celor adevărate, dar şi realizarea unei vizibilităţi sporite consiliilor elevilor, forumuri democratice ale adolescenţilor”, a declarat Anca Ionela Peptine, preşedinta CJE Bacău.

Potrivit acesteia, nominalizările vor fi făcute de Consiliul de Elevi şi consilierul educativ al fiecăruia din cele 16 licee băcăuane pe parcursul lunilor februarie şi martie, urmând ca la scrutin să fie prezenţi 13.519 de elevi şi 889 de profesori.

Primul liceu în care se vor organiza alegeri este Colegiul Naţional “Ferdinand I”, chiar la finalul acestei luni. Primi trei clasaţi din fiecare unitate de învăţământ participantă în “Top School 2012” vor fi premiaţi cu 300, 200 şi 100 de lei în cadrul unei gale festive ce se va desfăşura într-o mare sală din Bacău în prezenţa elevilor, profesorilor si organizatorilor, eveniment în cursul căruia din cei 16 elevi si profesori aleşi pe primele locuri în fiecare liceu se vor desemna “Top student” şi “Top teacher” din judeţul Bacău. AGERPRES