Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a lansat un formular de sesizare on-line prin care tinerii, sub rezerva anonimatului, pot raporta situaţiile neplăcute întâlnite în şcoli, au informat reprezentanţii elevilor vrânceni.

„Este un proiect iniţiat de noi, care a pornit de la nevoia elevilor de a-şi exprima neplăcerile, fără a se teme de repercusiuni. Toate sesizările sunt anonime, dar elevii ne pot lăsa un număr de telefon sau o adresă de email, astfel încât să ţinem legătura cu ei şi să vedem ce se mai întâmplă şi cum am putea să acţionăm mai eficient”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, Andreea Păun.

„Sesizează-ne!” este un formular din cinci întrebări, prin care elevul poate reclama situaţia întâmpinată, dar şi eventualele măsurile luate până la momentul completării formularului. Proiectul îşi propune să fie o portavoce a elevilor care nu pot vorbi liber despre problemele lor.

„În Vrancea nu au fost sesizate cazuri de agresiune asupra elevilor sau alte abuzuri grave. Ne confruntăm cel mai adesea cu metode învechite de coerciţie, prin care profesorii încearcă să limiteze vocea elevilor, cum ar fi sancţionarea prin note sau absenţe puse chiar dacă elevul este prezent la oră, pentru a-l pune la punct”, a afirmat Andreea Păun.

Potrivit acesteia, proiectul Consiliului Judeţean al Elevilor are ca obiectiv crearea unui mediu sigur în şcolile din Vrancea, fără ca elevii să suporte consecinţe pentru faptul că raportează situaţiile neplăcute cu care aceştia se confruntă.

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea este o structură de reprezentare a elevilor din judeţ subordonată Consiliului Naţional al Elevilor. AGERPRES