Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va acorda, luna aceasta, premii în valoare totală netă de 58.000 lei pentru cei mai buni elevi şi sportivi ai judeţului din anul 2014, dar şi pentru coordonatorii lor, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi a acestui for. Cele 18 premii au valori cuprinse între 1.000 şi 7.500 lei, iar festivitatea de premiere este programată să aibă loc în data de 18 decembrie.

Cel mai mare premiu, de 7.500 lei net, va fi încasat de Rareş Buhai, elev al Colegiului naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, care anul acesta a obţinut medalia de aur la Olimpiada internaţională de informativă din Taiwan. De asemenea, profesorul său coordonator, Constantin Gălăţan, va fi premiat cu suma de 5.000 lei.

Pe lista premianţilor se mai află şi nouă elevi care au obţinut cele mai mari medii pe judeţ la examenele de Bacalaureat şi Evaluare naţională, opt dintre aceştia fiind fete. Aceştia vor primi sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Cea mai mare medie la Evaluarea naţională şi singura de 10 din judeţ aparţine unei eleve a Colegiului naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Mihaela Oana Oltean, iar cele mai mari medii la Bacalaureat, de 9,96, au fost obţinute de elevele Maria Neştiut – Colegiul naţional „George Coşbuc” Năsăud şi Nadina Alexandra Turcu – Colegiul naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa.

Este pentru al doilea an consecutiv când Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud acordă astfel de premii olimpicilor şi sportivilor cu rezultate deosebite şi primul în care pe lista premianţilor au fost incluşi şi elevii cu cele mai mari medii la examenele de Bacalaureat şi Evaluare naţională. AGERPRES