Consiliul Judeţean Brăila a premiat elevii olimpici din 2012 şi profesorii lor îndrumători

Consiliul Judeţean Brăila a acordat premii în bani, în valoare totală de peste 95 mii lei, elevilor olimpici din 2012 şi profesorilor lor îndrumători. Au fost premiaţi 34 elevi cu sume cuprinse între 700 lei şi 4.200 lei şi şi 19 profesori îndrumători cu o sumă fixă, impozabilă, de 2.500 lei, potrivit unui proiect de CJ aprobat de consilierii judeţeni brăileni în ultima şedinţă ordinară.

Elevii care au obţinut premii internaţionale au primit 4.200 lei, cei care au obţinut la nivel naţional premiul I şi medalii de aur au primit 2.100 lei, premiul al II-lea şi medaliile de argint au fost răsplătite cu 1.400 lei, iar pentru premiul al III-lea şi medaliile de bronz cu 700 lei.

”Având în vedere că ne ocupăm mai mult de copiii cu probleme speciale, cred că a venit timpul să ne întoarcem cu faţa şi spre copiii care au rezultate şi ne reprezintă cu cinste Brăila la olimpiadele naţionale şi internaţionale”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
În topul pe unităţi de învăţământ premiate s-au aflat elevii de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” – 14, Şcoala cu clasele I – VIII “Mihai Eminescu” – 9, Liceul de Artă “Hariclea Darclee” – 5, Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” – 3, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” – 2 şi Şcoala Gimnazială “I. L. Caragiale” – 1.

Luna trecută, douăzeci de licee din Brăila au fost premiate pentru rezultatele bune obţinute anul acesta la examenul de bacalaureat, când rata de promovabilitate la Brăila a fost de 63%, în timp ce media pe ţară de 43,04%. AGERPRES