informatica_laborator.jpgConsiliul Judeţean Braşov a alocat din bugetul pe 2013 suma de 40.000 de euro pentru cumpărarea de calculatoare în vederea dotării celor cinci laboratoare ale Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov. Primele 25 de calculatoare din cele 65 au ajuns, joi, la Colegiul de Informatică alături de două imprimante şi un video proiector, urmând ca şi celelalte să ajungă până la sfârşitul anului.

„Este un parteneriat între CJ şi Colegiul Naţional de Informatică, proiect iniţiat de conducerea colegiului sub titulatura generică ‘Să construim un viitor împreună’. Trebuie să spunem tuturor că în acest liceu se face performanţă, performanţă dovedită în ultimii şase ani de când elevii acestui liceu participă la concursuri internaţionale în SUA, de unde se întorc doar cu locul întâi. Este oarecum jenant să ai elevi de o asemenea performanţă care nu au beneficiat de o infrastructură tehnică necesară mai ales într-o perioadă în care concurenţa în acest domeniu este foarte mare. Am considerat de cuviinţă ca CJ să se implice în dotarea cu aparatură de ultimă generaţie a acestui colegiu tocmai pentru a susţine performanţa”, a declarat vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu.

Directoarea Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, prof. Nicoleta Ştiucă, a spus că dotările existente până acum în cele cinci laboratoare erau depăşite din punct de vedere moral şi se lucra destul de greu, dar nu a existat posibilitatea de a cumpăra calculatoare noi. AGERPRES