fructe.jpgConsiliul Judeţean Cluj a premiat şcolile clujene câştigătoare ale concursului „Mănânc zilnic fructe şi legume proaspete, cresc sănătos”, acţiune pe care a organizat-o împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Concursul s-a adresat şcolilor cu clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat din judeţul Cluj care au beneficiat de programul „Fructe în şcoli” în anul şcolar 2012-2013 şi s-a desfăşurat în perioada 30 mai-12 iunie 2013.

„În calitate de autorităţi preocupate constant de copiii noştri şi de felul în care aceştia trăiesc, dorim să promovăm în şcoli sănătatea şi educaţia pentru sănătate. În acest sens, concursul iniţiat de Consiliul Judeţean şi desfăşurat în toate şcolile din judeţul Cluj a avut tocmai acest rol, acela de a încuraja formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor. Din acelaşi motiv, premiile oferite astăzi reprezintă un gest simbolic, menit să îi încurajeze să ducă o viaţă sănătoasă prin consumul a cât mai multe fructe şi legume”, a declarat marţi vicepreşedintele CJ Cluj Vakar Istvan.

Şcolile participante la concurs au fost invitate să prezinte un raport detaliat privind activităţile derulate în anul şcolar 2012-2013 care au avut ca obiect încurajarea consumului de fructe şi legume proaspete.

CJ Cluj a acordat 14 premii şi opt menţiuni pentru cele mai bune activităţi tematice organizate de şcoli. „Consider Programul ‘Fructe în şcoli’ ca fiind extrem de util datorită faptului că prin intermediul lui oferim tinerei generaţii o şansă în plus la o viaţă sănătoasă. În acelaşi timp, el reprezintă o oportunitate pentru agricultura românească şi pentru sectorul românesc de fructe, în ceea ce priveşte diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare. În acest sens, intenţionăm ca prin intermediul unei strategii special concepute pentru acest domeniu să sprijinim producătorii clujeni pentru a fi aceştia cei care furnizează fructele şi, de ce nu, legumele care fac obiectul programului”, a spus vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu.

Judeţul Cluj a beneficiat, pentru anul şcolar 2012-2013, de aproximativ două milioane de lei pentru Programul „Fructe în şcoli”. AGERPRES