rechizite2.jpgPeste 2.000 de ghiozdane destinate copiilor care vor intra anul acesta în clasele pregătitoare au fost distribuite marţi către unităţile de învăţământ din judeţul Covasna.

Cele 2.400 de ghiozdane au fost confecţionate la comanda Consiliului Judeţean Covasna, care a finanţat programul „Primul ghiozdan” cu aproape 64.000 de lei.

Ghiozdanele sunt dotate cu câteva lucruri utile cum ar fi creioane colorate, un caiet, o carte de colorat şi un termos şi vor putea fi folosite atât la şcoală, cât şi pentru activităţile sportive şi drumeţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că programul „Primul ghiozdan” se va derula în perioada 2013-2016 şi a fost iniţiat la propunerea UDMR cu scopul de a stimula interesul copiilor pentru şcoală, dar şi de a reduce absenteismul şi abandonul şcolar.

„Fiecare copil din judeţ înscris în clasa pregătitoare va primi gratuit câte un astfel de ghiozdan (…) Eu sunt tatăl a trei copii şi am văzut în practică cum funcţionează pregătirile pentru şcoală şi consider că vine bine pentru orice copil, indiferent de pătura socială, să-i dai un sprijin când porneşte pe primul drum către şcoală” a declarat Tamas Sandor pentru AGERPRES.

Ghiozdanele au fost distribuite la finalul întâlnirii pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut-o la Sfântu Gheorghe cu directorii şcolilor. Şefa IŞJ, Keresztely Irma, a menţionat cu acest prilej că toate unităţile şcolare sunt pregătite pentru începerea noului an de învăţământ şi, cu excepţia a opt şcoli şi grădiniţe care nu au apă potabilă, toate vor primi aviz de funcţionare.

Ea a amintit că Ministerul Educaţiei datorează elevilor din judeţul Covasna aproape două milioane de lei pentru abonamentele de navetă nedecontate din luna noiembrie a anului trecut, care vor fi achitate în momentul în care vor fi identificate surse de finanţare. Keresztely Irma a spus că Ministerul Educaţiei a prevăzut din acest an şcolar reguli mult mai clare în ceea ce priveşte naveta elevilor, care nu mai dau posibilitate firmelor de transport să facă „jonglerii” cu preţul, iar pe viitor plata navetei „se va face la zi”. AGERPRES