prioteasa_ion.jpgConsiliul Judeţean Dolj alocă în acest an circa 16 milioane de lei pentru plata drepturilor salariile câştigate de cadrele didactice din învăţământul preuniversitar în instanţă prin hotărâri judecătoreşti.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că această sumă este insuficientă pentru toate aceste hotărâri judecătoreşti, însă plăţile nu se pot face decât în proporţie de 5% pentru fiecare hotărâre judecătorească câştigată în instanţă. Prioteasa a mai afirmat că prin bugetul din acest an al CJ se pune în discuţie şi ‘naveta cadrelor didactice’.

‘De data aceasta, alături de banii puţini care vin de la buget, se face vorbire că administraţia publică locală, din realizările proprii, ar trebui să plătească această navetă a cadrelor didactice. Ar trebui găsită o soluţie prin care să regăsim în localităţile doljene cât mai multe cadre didactice din localitatea respectivă, nu numai pentru economia care s-ar putea face cu naveta, dar mai mult pentru calitatea învăţământului’, a mai spus Prioteasa. AGERPRES