Consiliul Judeţean Dolj premiază cu 160.000 lei elevii cu rezultate notabile

Consiliul Judeţean Dolj a votat, în cadrul şedinţei de vineri, alocarea, pentru al zecelea an consecutiv, a sumei de 160.000 lei pentru premierea elevilor care au înregistrat rezultate notabile la probele teoretice ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Suma a fost alocată în baza unui protocol încheiat în 2005 între CJ Dolj şi IŞJ.

“Este pentru al zecelea an când susţinem această premiere. Încă de la început, noi am spus că, dacă o sumă foarte importantă din bugetul consiliului judeţean, care se aprobă de către acest plen, se îndreaptă către copiii cu nevoi speciale, trebuie să avem grijă în acelaşi timp şi de tinerii capabili de performanţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, consilierul judeţean Georgică Bercea, a precizat că rezultatele obţinute de elevi la competiţiile din acest an sunt remarcabile şi justifică pe deplin acordarea recompenselor de către CJ. “Mă bucur că, încă o dată, Consiliul Judeţean Dolj îşi îndreaptă atenţia către tinerii noştri merituoşi şi alocă bani pentru a-i premia. Elevii doljeni sunt capabili de performanţe, iar rezultatele au fost notabile şi în acest an şcolar. Avem zeci de tineri din învăţământul preuniversitar care au obţinut premii şi menţiuni la diversele concursuri şcolare şi olimpiade naţionale. Chiar în prezent, un elev care face parte din lotul naţional al României este la Olimpiada Internaţională de Lingvistică”, a spus inspectorul general al IŞJ Dolj, Georgică Bercea.

La rândul său, consilierul judeţean PDL Alexandru Brezniceanu a afirmat că pe viitor ar trebui găsite soluţii şi pentru stimularea cadrelor didactice. “V-aş propune ca, în perspectivă, să ne gândim şi să găsim o posibilitate legală de a stimula şi cadrele didactice, cel puţin în cazurile celor care pregătesc elevi pentru lotul naţional. Aceşti copii sunt buni, sunt dotaţi, dar, deopotrivă, muncesc foarte mult şi profesorii, aceşti oameni de catedră care se dăruiesc meseriei lor”, a spus Brezniceanu.
La olimpiadele şi concursurile organizate în anul şcolar 2013-2014, elevii doljeni au obţinut 13 premii I, 12 premii II, 12 premii III, 23 de menţiuni, precum şi 33 de menţiuni şi premii speciale. Consiliul Judeţean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Instituţia Prefectului Judeţului Dolj un protocol de colaborare care urmăreşte stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar doljean. CJ Dolj a alocat şi anul trecut 160.000 de lei pentru premierea şcolarilor cu rezultate meritorii. AGERPRES