Consiliul Județean Gorj a premiat elevii câştigători ai concursului “Fructe în şcoli”

Consiliului Judeţean Gorj a premiat marţi elevii câştigători ai unui concurs care s-a desfăşurat în proiectul “Fructe în şcoli”, premiile constând în rechizite şcolare. Proiectul a constat în desfăşurarea unui concurs judeţean, ce a reunit, sub egida “Fructele, izvor de sănătate”, un număr de 2.500 de elevi şi 100 de cadre didactice din cadrul şcolilor primare şi gimnaziale din Gorj.

Concursul a avut ca scop stimularea creativităţii elevilor şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe, precum şi dezvoltarea personalităţii copiilor ca persoane responsabile şi implicate, iar tema concursului a constat în realizarea unui afiş sau poster cu genericul “Fructele prind viaţă”.

“Este un concurs în cadrul proiectului ‘Fructe în şcoli’, prin care fiecare copil primeşte un măr la şcoală, acest proiect are încă două componente, 11 şcoli au fost selecţionare şi au mers în vizită la o fermă pomicolă din judeţul Gorj, copiii care au fost acolo nu au mai participat şi la concursul de desene, prin care cei mai buni elevi au fost premiaţi. Premiile sunt oferite de CJ Gorj, instituţie prin care se desfăşoară şi programul ‘Fucte în şcoli’. Prin acest proiect ne dorim să îi învăţăm pe copii să se hrănească sănătos”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj, Ion Işfan.

CJ Gorj a acordat marţi un număr de 36 de premii, fiind premiate cele mai bune trei lucrări de la şcolile primare şi cele mai bune trei lucrări de la şcolile gimnaziale. “Noi trebuie să îi convingem pe copii să mănânce fructe, este o iniţiativă bine venită, susţinută cu finanţare printr-un program european derulat prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), iar implementarea proiectului se realizează prin CJ şi IŞJ. Prin asigurarea acestui program, la nivelul judeţului Gorj beneficiază de acest proiect, cu o valoare de peste 520.000 de lei, peste 35.000 de elevi”, a precizat preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu. AGERPRES