col_traian_drobeta.jpgConsiliul Judeţean Mehedinţi a premiat trei elevi ai Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin. Preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, a declarat că elevii care au obţinut medalii la olimpiada de matematică de organizată în luna octombrie la Sankt Petersburg, Rusia, de Fundaţia Internaţională pentru Calitate în Matematică „Leonhard Euler”, au primit diplome şi câte 1.000 lei.

„De asemenea, profesorii de specialitate au primit, în semn de recunoaştere a meritelor lor, câte 500 de lei pentru fiecare elev premiat”, a afirmat Georgescu. Potrivit sursei citate, CJ Mehedinţi are o tradiţie în oferirea de premii şi distincţii elevilor care au beneficiat de o recunoaştere internaţională la concursuri şi olimpiade.

La rândul său, directorul Colegiului Naţional Traian, Manuela Praja, a precizat pentru AGERPRES că premiaţii de la Universitatea Sankt Petersburg sunt Bogdan Marghescu, clasa a X-a, Miruna Şosea şi Călin Nuică, clasa VII, elevi eminenţi „care au dus numele României pe meridianele lumii”. AGERPRES