Consiliul Local și Consiliul Județean Brăila recompensează fiecare elev care a luat 10 la examenele naţionale cu câte 3000 de lei

Elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la examenul de Bacalaureat vor fi recompensaţi de Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean cu câte 3.000 de lei fiecare, în urma deciziilor luate de consilierii locali şi judeţeni.

Banii vor fi acordaţi unui număr de 15 elevi care au obţinut anul acesta medii maxime la cele două examene naţionale, respectiv unui număr de şapte copiii pentru cel de Evaluare naţională şi opt tineri pentru cel de Bacalaureat, dar şi profesorilor care i-au pregătit.

“Propunerea noastră este ca elevilor să le dăm 10 milioane de lei vechi pentru fiecare notă de 10, adică 30 de milioane în total, iar pentru profesori, 10 milioane lei pentru fiecare copil care a obţinut media 10. Suma este de 11,6 milioane lei, din care se opreşte impozitul”, a declarat primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că este foarte mândru de rezultatele obţinute de elevii brăileni, care, de trei ani de zile, se află pe primul loc în ceea ce priveşte rezultatele de la bacalaureat, iar de doi ani de zile cele de la evaluarea naţională. “La evaluarea naţională, este al doilea an consecutiv când Brăila este clasată pe locul întâi, iar la bacalaureat este al treilea an consecutiv în care Brăila ia primul loc. Suntem mândri şi fericiţi că avem asemenea copii şi asemenea profesori”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Judeţul Brăila a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la bacalaureat, respectiv 77,82%, şi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare procent de promovabilitate la evaluarea naţională, respectiv 87,14%.

Recompensele acordate de Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean se adaugă cele oferite de Guvernul României, care îi va premia pe elevii cu medii de 10 la terminarea gimnaziului cu câte 2.000 de lei şi pe cei care au obţinut note maxime la Bacalaureat cu câte 3.000 de lei. AGERPRES