Consiliul Național al Elevilor organizează cea de-a V-a ediție a Galei Elevului Reprezentant, eveniment ce se va desfășura în data de 3 iunie 2022, având la baza conceptul intitulat „Back to school – Rebuilding education”, fiind subliniată astfel necesitatea implementării unor reforme mult așteptate în învățământul românesc, ca urmare a doi ani școlari puternic afectați de pandemia de COVID-19.

Prin intermediul Galei Elevului Reprezentant, Consiliul Naţional al Elevilor va pune în valoare eforturile actorilor din educație care, zi de zi, luptă pentru a implementa schimbări de impact în comunitățile din care fac parte și pentru a transforma climatul educațional într-unul prietenos, adaptat nevoilor elevilor.

Astfel, oricine poate nominaliza, până la data de 14 aprilie 2022, ora 23:59, acel elev, acel profesor, acel părinte, acel grup de inițiativă sau acea comunitate locală care, prin acţiunile sale, a contribuit la dezvoltarea climatului educaţional la nivel local, județean sau chiar național. Nominalizările pot fi înregistrate accesând website-ul special creat pentru Gala elevului reprezentant: https://gala.consiliulelevilor.ro/nominalizeaza/.

Categoriile în cadrul cărora se pot face nominalizări sunt: „Elev implicat în comunitate”, „Profesor de 10″, „Părinte – agent al schimbării” „Comunități locale prietene ale educației” şi „Inițiative de succes în educație”.

Chiar dacă, la nivel național, reformele se lasă de multe ori așteptate, la nivelul fiecărei comunități există persoane care, zi de zi, luptă pentru a duce schimbări de impact în comunitatea din care fac parte. Dacă și tu cunoști inițiative care trebuie să se facă auzite și care pot reprezenta exemple de bune practici, nu ezita să ni le prezinți! Completează formularele de nominalizare din cadrul Galei Elevului Reprezentant!”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor.