Aproximativ 1.300 de persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa au solicitat să fie vaccinate prioritar împotriva COVID-19, imunizarea urmând să înceapă joi cu cadrele didactice din municipiul reşedinţă, a informat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pentru personalul din învăţământ vor funcţiona opt fluxuri, în cadrul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional din municipiul Constanţa.

„Activitatea va începe joi, 25 februarie, la ora 9,00, la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Se organizează opt fluxuri destinate personalului din învăţământ, şase fluxuri fiind pentru persoanele cu vârstă de peste 55 de ani şi două fluxuri pentru persoanele cu vârstă de până în 55 de ani. La nivelul judeţului, au solicitat să fie vaccinate prioritar 1.296 de persoane din învăţământ, dintre care 551 sunt peste 55 de ani, iar 745 au sub 55 de ani. Vaccinarea va începe cu personalul din municipiul Constanţa, din 26 februarie continuând pentru tot personalul din judeţ, atât din unităţi de învăţământ de stat, cât şi din cele de învăţământ particular”, a informat şeful IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

Potrivit acestuia, IŞJ a centralizat şi a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa datele necesare demarării activităţii de vaccinare prioritară a personalului din învăţământul preuniversitar. Totodată, a stabilit şi programarea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar şi nedidactic din judeţ.

Din datele centralizate până pe 19 februarie reiese că s-au vaccinat 1.056 de persoane din învăţământul preuniversitar constănţean.

„De asemenea, precizăm că nu s-au înscris pentru vaccinare prioritară toţi cei care erau programaţi în perioada imediat următoare pe platforma naţională”, a mai spus reprezentantul ISJ Constanţa. AGERPRES