Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că în sălile de curs unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi trebuie montate separatoare de plexiglas. Niculescu a menţionat că utilizarea plexiglasului şi a măştilor de protecţie va îngreuna transmiterea coronavirusului.

„Sunt discuţii referitoare la oportunitatea montării separatoarelor de plexiglas în clasele de învăţământ unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi. Aici, alături de DSP, am clarificat faptul că rolul acestui perete de plexiglas, practic adăugat la faptul că elevii vor purta şi mască de protecţie, va face ca transmiterea acestui virus să fie mai puţină probabilă dacă ne luăm mai multe măsuri de protecţie. Peretele de plexiglas trebuie montat în sălile de curs unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi”, a declarat prefectul Constanţei, la finalul unei şedinţe cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi directorii de şcoli.

Potrivit acestuia, separatoarele de plexiglas vor fi achiziţionate de către unităţile de învăţământ, din bugetele acestor instituţii. AGERPRES