O grupă de studenţi ai Facultăţii de Medicină din Universitatea Ovidius se va implica, alături de specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, în realizarea anchetelor epidemiologice la cazurile de infectare cu SARS-CoV-2, informează un comunicat de presă transmis de instituţia de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, peste 50 de studenţi medicinişti constănţeni vor fi repartizaţi pentru a desfăşura zilnic, în intervalul 8,00-20,00, acţiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center şi monitorizare telefonică a persoanelor infectate sau posibili infectate cu COVID-19, în incinta DSP Constanţa, şi acţiuni care privesc acordarea suportului tehnic, alături de echipa DSP, la sediul Prefecturii.

„Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleşi studenţi din anii clinici (anii IV şi VI), care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile şi care, în acelaşi interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului (febră, dificultăţi de înghiţire şi respiraţie, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului) dar, la solicitarea autorităţilor, numărul voluntarilor va fi suplimentat”, se arată în comunicatul de presă.

Studenţii voluntari beneficiază de pregătire specializată, efectuată zilnic de către reprezentanţii DSP în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici din Constanţa. AGERPRES