Constantin Bungău, ales pentru al treilea mandat de rector al Universităţii Oradea de 88,7% din electori

Noul rector al Universităţii Oradea este profesorul universitar dr. Constantin Bungău, ales miercuri pentru al treilea mandat consecutiv, de 88,7% din electorii prezenţi la urne.

“A fost o prezenţă peste aşteptări având în vedere condiţiile speciale de azi. La studenţi a fost o prezenţă mai slabă, din cauza faptului că ei nu sunt fizic în campus. Începem un nou capitol de patru ani şi, clar, ne putem duce ţintele mult mai sus. Restul se află în planul managerial şi vom prezenta mai multe după ordinul de ministru”, a declarat rectorul Constantin Bungău.

Din cei 941 de electori – din care 872 de cadre didactice şi 69 de studenţi – s-au prezentat la vot 604, din care 536 şi-au exprimat votul “pentru”, respectiv 88,7%. Au mai fost zece voturi albe şi 58 de voturi negative.

Având în vedere că participarea a fost de 64% şi cu 88,7% din sufragii, Biroul Electoral Universitar a finalizat procesul electoral de miercuri, votul este validat şi nu mai este nevoie organizarea unui al doilea scrutin.

Pasul următor va fi validarea acestui rezultat în data de 10 iunie, în şedinţa de Senat a Universităţii, urmând ca Universitatea să transmită la Ministerul Educaţiei documentaţia necesară pentru ordinul de ministru. AGERPRES