Construirea noului cămin studenţesc al Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad, proiect care a costat peste 12 milioane de lei, este aproape finalizată, imobilul urmând să fie recepţionat în perioada următoare.

Reprezentanţii UAV Arad au anunţat că noul cămin va fi dat în folosinţă în următorul an universitar şi va oferi „condiţii excelente de cazare pentru studenţi”.

Clădirea se află în cartierul Grădişte, lângă Facultatea de Design, iar lucrările de construire au fost finanţate prin Campania Naţională de Investiţii, proiectul având valoarea de 12.153.562 lei.

Potrivit conducerii UAV, lucrările sunt realizate în proporţie de 95%.

„Va fi unul din cele mai moderne cămine pentru studenţii din vestul ţării. Ne bucurăm că suntem atât de aproape de momentul inaugurării, iar studenţii universităţii noastre vor avea parte de cele mai bune condiţii”, a spus rectorul UAV, Ramona Lile.

Căminul cu patru etaje şi mansardă are 56 de camere cu balcoane, dotate cu TV, frigider şi mobilier, oferind în total 110 locuri. La nivelul fiecărui etaj există spălătorie-uscătorie dotată cu câte maşini de spălat rufe, chicinetă complet echipată şi sală de lectură.

Conform proiectului, clădirea va fi încălzită cu ventiloconvectoare de tavan şi beneficiază de un sistem de izolare performant. AGERPRES