Continuă înscrierile la “Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”

lsrs.jpgTinerii interesaţi să participe la competiţia “Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” se mai pot înscrie până la data de 15 decembrie. În acest moment, 85 de studenţi români din întreaga lume şi-au trimis candidaturile pentru una dintre secţiunile propuse, toţi fiind automat calificaţi în competiţia pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.

Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online. Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită un dosar de candidatură pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, menţionând în titlul e-mail-ului secţiunea la care doresc să participe.

Dosarul va conţine un CV în limba română, engleză sau franceză şi o scurtă autodescriere a candidatului, în limba română, cu diacritice, la persoana I, în cel mult 150 de cuvinte. Opţional, descrierea poate fi realizată şi sub forma unui scurt videoclip de prezentare.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional şi din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti. Mai multe informaţii despre concurs se găsesc la adresa: http://gala.lsrs.ro/participare/detalii-concurs-2012/.

Evenimentul reprezintă un prilej de a promova în societatea românească tineri cu rezultate deosebite în plan academic şi extra-curricular peste hotare. Câştigătorii vor avea ocazia să transmită un mesaj simbolic despre subiectele care îi pasionează şi care au relevanţă pentru societatea românească actuală. Tineri ale căror merite sunt apreciate în străinătate au astfel ocazia să fie cunoscuţi şi recunoscuţi atât de către colegi de generaţie, cât şi de către reprezentanţi din diferite domenii: cultural, academic, economic, politic, diplomatic, mass-media.