Conturile Universităţii Valahia din Târgovişte ar putea fi blocate, după ce sindicatul a câştigat în instanţă acordarea unor drepturi salariale către cele aproximativ 350 de cadre şi a apelat la un executor judecătoresc, care spune că va dispune blocarea conturilor instituţiei cel târziu marţi.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatulului Alma Mater din Universitatea Valahia din Târgovişte, luni a expirat termenul acordat de către executor, iar marţi conturile universităţii vor fi blocate. Conform sursei citate, există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă privind acordarea unor drepturi salariale în baza Legii 221/2008 pentru cele aproximativ 350 de cadre didactice şi nedidactice ale universităţii.

Pentru că reprezentanţii Universităţii Valahia nu au pus în aplicare hotărârea judecătorească, sindicatul din universitate a apelat la un executor judecătoresc care ar fi urmat ca luni să pună în aplicare executarea silită, prin blocarea conturilor instituţiei.
Executorul judecătoresc Tănase Traian Marian a precizat că în 25 ianuarie Judecătoria Târgovişte a încuviinţat executarea silită a Universităţii Valahia, iar în 28 februarie a fost emisă către instituţia de învăţământ superior o somaţie de executare prin care a fost acordat un termen de cinci zile.

În replică, Călin Oros, rectorul Universităţii Valahia, susţine că tranşa de 5% nu a fost acordată în 2012 pentru că aceşti bani nu erau prevăzuţi în bugetul instituţiei, dar pe parcursul acestui an vor fi plătite toate restanţele, inclusiv cele pentru 2013.