Copiii cadrelor didactice în activitate şi ai personalului didactic auxiliar beneficiază de gratuitate în cămine şi scutirea de la plata înscrierii la universităţi, potrivit unui proiect de lege adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat cu 265 de voturi pentru.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 277 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că, alături de copiii personalului didactic în activitate, să fie scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi să beneficieze de gratuitate la cazare în cămine şi internate şi copiii personalului didactic auxiliar aflat în activitate.

Totodată, se doreşte ca de această scutire de plată să beneficieze copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în pensie din sistemul de învăţământ şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu acest proiect. AGERPRES