Corpul de Control al Ministrului Educaţiei Naţionale începe verificări unităţile de învăţământ din toată ţara

Corpul de Control al Ministrului Educaţiei Naţionale începe pe 1 august verificările în unităţile de învăţământ din toată ţara privind situaţia şcolară a elevilor, anunţă un comunicat al MEN.

Conform sursei citate, până la sfârşitul lunii august, Ministerul Educaţiei Naţionale derulează o inspecţie tematică, dublată de o analiză de risc, privind evoluţia situaţiei şcolare a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, din anul şcolar 2018 – 2019.

Experţii Corpul de control al ministrului Educaţiei Naţionale vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată, în anii şcolari selectaţi.

“Obiectivele acestei inspecţii/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea/remedierea erorilor din documentele şcolare”, precizează comunicatul MEN. AGERPRES