clasa-scoala.jpgReprezentanți ai Corpului de Control al Primului Ministru au fost prezenți joi, la Târgoviște, pentru a verifica situația școlilor fără căldură din municipiu, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Dâmbovița. ”Rezultatele vor fi prezentate opiniei publice la momentul finalizării controlului”, informează CJ Dâmbovița.

Urgentarea măsurilor de montare a centralelor, mutarea elevilor în școli cu sistem de încălzire pentru a învăța în schimbul doi și, în caz de necesitate, suspendarea cursurilor, sunt soluțiile găsite de autoritățile locale în cazul școlilor fără căldură din municipiul Târgoviște. ”În mod excepțional, se va propune suspendarea cursurilor în unitățile fără încălzire, cu recuperări în lunile ianuarie – februarie”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmbovița.

La sediul Prefecturii Dâmbovița a avut loc, joi, o întâlnire la care au participat: prefectul județului Dâmbovița – Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul municipiului Târgoviște – Gabriel Boriga, inspectorul școlar general – Luminița Preda și directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște care nu au încă rezolvată problema încălzirii.

”În urma discuțiilor, s-au stabilit ca măsuri: finalizarea lucrărilor privind instalarea și punerea în funcțiune a centralelor termice în cursul săptămânii viitoare pentru cinci unități de învățământ, după cum urmează: Liceul I.H. Rădulescu, Liceul C. Brâncoveanu, Colegiul Național C. Cantacuzino, Școala Coresi și Școala Grigore Alexandrescu; mutarea elevilor de la unitățile de învățământ care nu beneficiază de încălzire la unitățile de învățământ nominalizate anterior, în cursuri programate după-amiază”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Dâmbovița, remis joi.

La întâlnire s-a mai hotărât convocarea reprezentanților firmelor care execută lucrări de montare a centralelor termice pentru a suplimenta numărul personalului necesar și mărirea programului de lucru, astfel încât termenele de finalizare a lucrărilor să fie scurtate. ”Solicităm ferm primarului Gabriel Boriga să iasă din starea de indiferență și letargie și să aibă ca maximă preocupare în perioada următoare finalizarea lucrărilor de alimentare cu energie termică a instituțiilor de învățământ. Fuga de responsabilitate, încercarea de manipulare a opiniei publice și pasarea unei probleme de care este direct responsabil sunt acte de lașitate, nedemne pentru funcția pe care o ocupă”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmbovița.

Situația a fost generată de intrarea în insolvență a Termica, societatea de furnizare și distribuție a agentului termic, care nu a mai furnizat niciun serviciu din luna mai a acestui an. Consiliul Local Târgoviște a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar în octombrie a aprobat indicatorii tehnico economici. Lucrările de montare de centrale termice nu sunt finalizate în toate școlile, având termen până în luna ianuarie. AGERPRES