ubb.jpgTaxa pentru cazare, în cele 16 cămine studenţeşti ale Universităţii „Babeş-Bolyai”, se va majora odată cu începerea noului an universitar, ca urmare a creşterii preţurilor la utilităţi.
Potrivit site-ului instituţiei clujene de învăţământ superior, un loc în căminele 1-6 din Complexul Haşdeu va costa 100 de lei pe lună, iar în căminele 14 şi 17 taxa va fi de 120 de lei, respectiv 140 de lei.

Studenţii economişti vor plăti mai mult cu 20 de lei, adică 170 de lei, pentru cazarea în modernele cămine Economica I şi Economica II. Acelaşi tarif, de 170 de lei, va fi practicat şi pentru cazarea în elegantul cămin Sport XXI, inaugurat în acest an, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, spune că scumpirea este prima care se operează după o perioadă de şase ani, în care costurile au fost menţinute la acelaşi nivel, indiferent de consumul de apă, curent electric şi gaze naturale. Totodată, UBB a efectuat, în fiecare an, lucrări de reparaţii şi modernizare a căminelor studenţeşti.

Studenţii străini din ţările care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi cei care urmează studii pe cont propriu vor achita pentru cazare sume cuprinse între 130 şi 220 de lei, în funcţie de gradul de confort al căminului.

La „Universitas Student House”, cadrele didactice şi studenţii străini veniţi la UBB în afara schimburilor internaţionale vor achita 125 de euro/persoană/lună şi 250 de euro/cameră/lună, respectiv 10 euro/persoană/zi şi 20 de euro/camera/zi. Tarifele de cazare în regim hotelier sunt de 130 de lei pe zi pentru camera cu un pat şi de 100 de lei pentru camera cu două paturi, micul dejun fiind inclus în preţ.

UBB asigură în anul universitar 2012-2013 un număr total de 5.000 de locuri de cazare pentru studenţii săi. AGERPRES