adomnitei_cristian_.jpgPremierul Calin Popescu Tariceanu l-a revocat din functie pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei si l-a propus pe Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, sa preia conducerea ministerului.

Prorector al Universitatii de Constructii si fost coleg de catedra cu premierul, Anton a acceptat deja oferta, spunand ca s-a intalnit cu Tariceanu, care i-a propus sa preia fotoliul de la Ministerul Educatiei.

De cealalta parte, Cristian Adomnitei, a declarat ca a aflat ca i s-a propus lui Anton Anton functia de ministru al Educatiei. Adomnitei spune ca nu a discutat cu premierul, dar ca nu se „agata de scaun”. „Am aflat si eu de aceasta informatie, pe diferite surse, nu am avut inca o discutie cu primul-ministru, dar, cum am spus si ieri, nu am lasat impresia ca sunt agatat de scaun”, a declarat Adomnitei.

La sfarsitul saptamanii trecute, Tariceanu a spus ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a facut o greseala cand a votat pentru majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, si ca ar fi trebuit sa fie consecvent cu discursul sustinut inainte de vot de la tribuna Parlamentului, cand a explicat ca majorarea nu este sustenabila.

Anton Anton a confirmat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a propus sa preia conducerea Ministerului Educatiei. „Eu am aflat de circa doua ore de aceasta propunere si am acceptat pentru ca nu ma consider un om politic din prima linie. Sunt membru PNL, dar nu ma consider un om politic”, a declarat Anton Anton.

Intrebat care vor fi primele masuri pe care le va lua dupa ce va fi numit oficial in functia de Ministru al Educatiei, liberalul Anton Anton a declarat ca se orienta spre modul in care s-au facut investitiile. „Cel mai urgent mi se pare sa urmaresc cum s-au cheltuit banii din investiile din educatie, pentru ca asta e componenta cea mai importanta de lamurit in momentul de fata. Cat despre salariile profesorilor, nu vreau sa fac nici un comentariu momentan”, a spus Anton Anton.