universitatea bucuresti2.jpgUniversitatea din Bucuresti isi completeaza site-ul www.unibuc.ro prin crearea a doua noi pagini, numite TopUB si StartUB. Integrata strategiei de relatii publice a Universitatii din Bucuresti, realizarea celor doua pagini aduce in prim plan un nou mod de comunicare si de promovare universitara.

Diversificarea publicurilor interne si externe in procesul comunicarii institutionale constituie un obiectiv strategic de relatii publice al Universitatii din Bucuresti. Astfel, cele doua pagini nou create se adreseaza in primul rand publicurilor interne: TopUB este pentru si despre activitatea cadrelor didactice ale Universitatii din Bucuresti, iar StartUB se adreseaza studentilor si abordeaza cultura acestora in Universitatea din Bucuresti.

Ambele pagini au format de blog, constituind interfete virtuale flexibile si actuale. TopUB reuneste informatii noi si de interes, precum: proiecte de cercetare finalizate sau in curs de derulare, interviuri cu profesori sau cercetatori, premii si distinctii, aparitii editoriale din domenii interdisciplinare ori de mare interes pentru studentii mai multor facultati, inovatii privind invatamantul centrat pe student. Invitatii TopUB reflecta cultura diversa a Universitatii din Bucuresti, prin initiativele ce mentin nivelul inalt al cercetarii.

Alex Cernat, student masterand la Facultatea de Sociologie, constituie un exemplu de implicare si de creativitate prin realizarea expozitiei de fotografie intitulata „Istorii de viata in transhumanta” si gazduita de Muzeul Taranului Roman in perioada 12 septembrie – 12 octombrie.

Cristian Ducu, doctorand al Facultatii de Filosofie, este membru al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata si a organizat Conferinta de Etica Aplicata. Activitatea Centrului de Cercetare in Etica Aplicata reflecta directiile actuale si aprofundate ale cercetarii in Universitatea din Bucuresti: Atelierele de Etica Aplicata, o serie de workshop-uri bilunare, sunt frecventate in mod special de studenti, masteranzi si doctoranzi. Acolo se formeaza ei pentru o viitoare lucrare de licenta pe teme din etica aplicata sau pentru o viitoare cariera in cercetare.

Caracterul interdisciplinar al programelor de masterat este evidentiat prin cursuri ca „Spectacol, Multimedia, Societate”, al carui titular este lector dr. Laura Mesina. Programul SMS aduce la un loc, pentru prima oara in Romania, discutii si analize ale celor mai importante forme de spectacol – teatru, cinema, media, spatiu si miscare, inclusiv coregrafie, ca si de management cultural dedicat acestora.

Invatamantul centrat pe student este o rubrica inaugurata printr-un interviu cu prof. dr. Septimiu Chelcea, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, unul dintre profesorii Universitatii din Bucuresti care are blog profesional. Pagina web a profesorului universitar este o necesitate in contextul actual al utilizarii noilor tehnologii informationale si comunicationale, in evaluarea profesorilor luandu-se in considerare si opiniile studentilor despre abilitatea cadrelor didactice de a comunica. Instrument de prezentare a activitatii didactice si stiintfice a cadrului didactic, pagina web (site sau blog) creeaza o legatura esentiala intre cei doi agenti ai procesului de comunicare, profesor si student. Diversitatea materialelor va incerca sa ofere in cat mai scurt timp o imagine cuprinzatoare a domeniilor de cercetare in care sunt implicati profesori si cercetatori ai Universitatii din Bucuresti.

TopUB poate fi accesat la adresa http://topub.unibuc.ro/.

Adresat studentilor si prezentand cultura studenteasca a Universitatii din Bucuresti, StartUB este un blog de anunturi. Categoriile blogului sunt puncte de interes si pasiuni ale studentilor UB: asociatii si organizatii studentesti, cultura si arta, evenimentele studentilor, prezentarea anumitor studenti in calitate de invitati, sport si ecologie, stagii si voluntariate, workshopuri si traininguri. Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine, grupul de voluntariat si proiecte Involve de la Facultatea de Stiinte Politice, Asociatia PRIME a Studentilor in Relatii Publice si Comunicare sunt cateva din formele asociative ce creeaza, la nivelul universitații, o atmosfera dinamica, civica si creativa. Expozitii, dezbateri, cercuri si cenacluri, toate aceste initiative sunt expresii ale unei atitudini regasibile in Universitatea din Bucuresti. Studentii universitatii sunt interesati de cariera lor viitoare, fapt evident prin prezenta lor numeroasa la evenimente organizate de universitate si in cadrul carora ei se intalnesc cu potentiali angajatori, prin intermediul unor traininguri si seminarii aplicative. StartUB poate fi accesat la adresa http://startub.unibuc.ro/.

Institutie responsabila, Universitatea din Bucuresti are drept obiective prioritare aprofundarea invatamantului centrat pe student, dezvoltarea potentialului de cercetare stiintifica si cresterea preocuparilor pentru asigurarea calitatii. Astfel, comunicarea interna este esentiala pentru aceste obiective strategice, prin diversificarea publicurilor interne si a canalelor de adresare.