Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că își dorește ca din 15 septembrie cât mai mulți elevi să revină în băncile școlii. El a afirmat că autoritățile locale lucrează la mai multe scenarii în ceea ce privește anul școlar 2020-2021, cel de bază fiind reluarea activității într-o formă cât mai apropiată de cea clasică.

„Lucrăm pe scenariul în care să se reia activitatea cât mai aproape de cea normală. Dacă situația va fi sub control, ne vom prezenta în fața clujenilor și le vom spune că suntem pregătiți să începem școala, cât mai aproape de varianta normală. Depinde foarte mult de ce se va întâmpla de astăzi și până la 15 septembrie. Probabil că decizia va fi lăsată la nivel local, în funcție de gradul de evoluție. Aș vrea ca în 15 septembrie, cât mai mulți elevi să meargă la școală, dacă se poate, toți. În această perspectivă purtăm discuții cu Inspectoratul școlar, cu acest scenariu de bază, cât mai mulți elevi la școală”, a declarat Emil Boc.

Un al doilea scenariu luat în calcul este primirea în școli a elevilor din ciclul primar și continuarea cursurilor online, alternativ cu prezența fizică în clase, pentru elevii din gimnazii și licee.

„Scenariul al doilea este cel în care copiii din clasele 0-4 să meargă la școală, pentru că e important să își formeze anumite abilități la începutul activității educaționale la școală, iar cu elevii din clasele mai mari să mergem cu variantă hibrid, dacă starea de sănătate publică nu va permite prezența tutoror elevilor la școală”, a mai spus Emil Boc.