Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează la Predeal, în perioada 16-18 iunie, cursul de scriere de proiect în context Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul European de Voluntariat” (SEV).

Cursul se adresează membrilor ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, coordonatorilor de proiecte, membrilor din echipele de proiecte SEV şi reprezentanţilor şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul
European de Voluntariat”.

Nu se percepe taxă de participare, întrucât evenimentul este cofinanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune. Costurile de cazare şi masă sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport vor fi acoperite de către participanţi. Număr maxim de participanţi: 30. Data limită de înscriere: 6 iunie.

În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să elaboreze, planifice şi să scrie proiecte eligibile în context Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat; să utilizeze cadrul nonformal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice, respectând
valorile promovate de acest program şi de Serviciul European de Voluntariat în special; să folosească formatul unei cereri de finanţare specifice programului Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

Înscrierea se face online, prin pagina dedicată evenimentului, ce poate fi accesată la adresa: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/446.