suceava_universitate.jpgUn număr de 16 cursanţi ai Lectoratului de limba română al Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) din cadrul Universităţii Naţionale ”Yurii Fedkovici” Cernăuţi au efectuat o vizită de documentare la USV, a declarat prorectorul responsabil cu relaţii internaţionale al USV Suceava, Ştefan Purici.

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei de la sfârşitul săptămânii trecute, invitaţii, profesori şi studenţi ai universităţii cernăuţene, au avut o întâlnire cu rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, dar şi cu Ştefan Purici, care au salutat interesul oaspeţilor pentru limba şi cultura română, au apreciat buna colaborare dintre cele două universităţi şi au răspuns întrebărilor ce vizau funcţionarea sistemului academic românesc.

Programul vizitei a inclus şi o vizită a grupului însoţit de Gina Puică, titulara Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuţi, la câteva obiective turistice din Suceava, precum şi o alta la Centrul de Formare Continuă al USV de la Vatra Dornei.

Lectoratul de limba română al USV de la Universitatea Naţională ”Yurii Fedkovici” Cernăuţi a fost deschis în noiembrie 2014. În anul universitar 2015-2016, al doilea an de funcţionare, peste 30 de studenţi şi cadre didactice de la Cernăuţi frecventează cursurile de iniţiere în limba română organizate de lectorat. AGERPRES