Cursurile în unităţile de învăţământ din municipiul Piteşti se vor desfăşura cu prezenţa fizică a tuturor elevilor, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19.

Decizia, care se va aplica şi în cazul a două comune, a fost luată luni, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

„S-a aprobat scenariul 1 pentru unităţile de învăţământ din municipiul Piteşti şi din comunele Oarja şi Mozăceni. Scenariul 1 presupune participarea fizică zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea tuturor normelor de protecţie. Această întrunire a fost necesară pentru că rata de incidenţă a scăzut sub 1/1.000 de locuitori în localităţile menţionate”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş. Prefectul Emilia Mateescu a precizat că măsura se va aplica începând de marţi.

În scenariul 2, care prevede desfăşurarea parţială a cursurilor în sistem online, rămân 57 de unităţi de învăţământ din judeţ, inclusiv cele din municipiile Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş. AGERPRES