Un număr de 650 de femei vor beneficia de calificare până la 1 aprilie în cadrul proiectului cu finanţare europeană ‘Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen’, derulat de Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Federaţia Alma Mater.

Potrivit managerului de proiect Gabriel Petrea, cursurile sunt acreditate CNFPA iar persoanele calificate vor putea deveni formatori şi susţine astfel la rândul lor cursuri de formare.
„Ne bucurăm că am reuşit să organizăm o sesiune de formare de o amploare atât de mare. Nu grandoarea evenimentului ne bucură, ci faptul că 650 de femei vor putea beneficia gratuit de o calificare. Mai mult, dacă aceste persoane vor profesa vom înregistra aproximativ 20 000 de oameni instruiţi, cu o calificare sau chiar o profesie nouă” a declarat vineri peentru AGERPRES Gabriel Petrea.

Managerul de proiect a precizat că la cursurile de formare s-au înscris femei de toate vârstele, din toate categoriile sociale, angajate şi şomere, dar şi persoane de etnie romă.
„Pentru consorţiul proiectului, formarea profesională reprezintă o investiţie pe termen lung, roadele muncii depuse putând fi vizibile prin creşterea gradului de educaţie al societăţii româneşti’ a adăugat Gabriel Petrea.

La rândul său, preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, a spus că, deşi iniţial se vorbea despre 550 de participante la acest curs, datorită numărului foarte mare de solicitări, s-a decis suplimentarea locurilor.

„Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să oferim toate condiţiile unei participări imparţiale şi să venim în sprijinul categoriei defavorizate reprezentată de femei” a mai spus Hadăr. AGERPRES