oracle_academy.jpgProfesorii care, indiferent de specialitate, doresc sa predea cursurile „Proiectarea bazelor de date si programarea cu SQL” si „Programarea bazelor de date cu PL/SQL”, pot urma in anul 2009 cursuri de informatica oferite de Oracle Romania.

Potrivit site-ului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, cursurile se vor desfasura in baza unui partenariat intre minister si firma Oracle, in cadrul programul Oracle Academy „Introducerea in Informatica”.

Inscrierea la cursuri se pot face pana in data de 2 februarie 2009 pe site-ul http://academy.oracle.com/index1.html. Pentru inregistrarea profesorilor la curs, scoala de provenienta trebuie sa fie inscrisa in programul Oracle Academy. Desfasurarea cursurilor pentru „Proiectarea bazelor de date si programarea cu SQL” se va face in doua etape si va include pana la 90 de ore de instruire virtuala, insemnand pregatirea preliminara dirijata de instructori (9 sesiuni saptamanale), in perioada 9 martie – 8 mai 2009; participarea la formarea in clasa, care include 48 de ore de instruire, in perioada 14 iunie – 20 iunie 2009.

Pentru cursul „Programarea bazelor de date cu PL/SQL”, inscrierea se va face in cursul lunii februarie. La acest al doilea curs, pot participa numai profesorii care s-au inscris si au finalizat cursul „Proiectarea bazelor de date si programarea cu SQL”, in sesiunea din anul acesta sau din anii precedenti.