Studenţii facultăţilor Universităţii „Sapientia” din Miercurea Ciuc vor participa la cursuri online, iar profesorilor li s-a recomandat să renunţe la toate deplasările în străinătate, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis presei, au fost suspendate activităţile didactice directe, acestea fiind înlocuite, după posibilităţi, cu cursuri online, în perioada 12-22 martie.

„În acest sens, facultăţile oferă sprijin tehnic şi vor asista cadrele didactice şi studenţii în procesul de tranziţie la comunicarea si predarea online”, precizează sursa citată. De asemenea, au fost suspendate, până la 31 martie, toate evenimentele publice organizate de universitate, iar membrii comunităţii academice au fost îndemnaţi să renunţe la toate deplasările în străinătate, indiferent de scopul acestora. „Cei care se reîntorc din astfel de deplasări vor completa şi depune formularul declaraţiei pe propria răspundere (…), urmând să se conformeze dispoziţiilor şi măsurilor luate la nivel naţional”, precizează sursa citată. Totodată, a fost evacuat căminul studenţesc până la reluarea activităţilor didactice.

La Universitatea „Sapientia” învaţă aproximativ 800 de studenţi. AGERPRES