Conducerea Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, unde aproape 80 de elevi s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi peste 160, consideraţi contacţi direcţi, au fost plasaţi în izolare, a decis ca din 1 martie cursurile să se desfăşoare online.

„Începând cu data de 1 martie, în urma analizei epidemiologice şi la recomandarea Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, Consiliul de conducere al Colegiului Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia a hotărât desfăşurarea în format online a cursurilor atât cu elevii aflaţi în spaţiile de cazare din incinta instituţiei, cât şi cu cei confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 aflaţi la domiciliu. Procesul educaţional se va desfăşura în format online timp de două săptămâni, prin intermediul platformelor educaţionale, iar cadrele didactice vor susţine cursurile online din cadrul colegiului, cu ajutorul dispozitivelor inteligente”, se menţionează într-un comunicat transmis pe 26 februarie.

Potrivit sursei citate, fiecare profesor va preda dintr-o sală de clasă dedicată, astfel încât să se evite deplasările şi schimbul de echipamente electronice. Întregul efectiv de elevi militari dispune din acest an şcolar de tablete performante, puse la dispoziţie de Statul Major a l Forţelor Aeriene.

„În acelaşi context, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din perioada următoare, există posibilitatea să fie stabilite şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul Colegiului Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia”, mai arată sursa citată.

După ce, la două zile de la începerea celui de-al doilea semestru, au fost depistaţi pozitiv cinci elevi, numărul acestora a crescut, ajungând la aproape 80. Majoritatea elevilor infectaţi au fost preluaţi de părinţi şi transportaţi acasă şi patru, toţi cu forme uşoare, au fost internaţi în spital, întrucât nu aveau condiţii de izolare la domiciliu.

Cei cinci elevi care au fost confirmaţi pozitiv la începutul semestrului s-au vindecat, aceştia revenind între timp în colegiu.

Totodată, peste 160 de elevi, contacţi direcţi, se află izolaţi în spaţiile special amenajate pentru carantină.

Colegiul era singura unitate din Alba Iulia unde toţi elevii au fost prezenţi la începutul celui de-al doilea semestru în sălile de clasă, restul şcolilor şi liceelor fiind în continuare în scenariul roşu. AGERPRES