limbaj mimico gestual.jpgIn cursul acestui an, in baza Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap si a Ordinului Nr. 1640/2007 al Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania, Universitatea din Pitesti, prin Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sfanta Mucenita Filoteea” a deschis primul curs pentru dobandirea cunostintelor si formarea deprinderilor privind comunicarea in limbajul mimico-gestual.

Initiatorul acestui demers este pr. conf. univ. dr. Constantin Onu, care desfasoara o munca sistematica si sustinuta inca din anul 1996 pentru promovarea acestui tip de comunicare in practica si slujirea religioasa.

Beneficiarii din prima serie de curs au fost zece cadre politienesti din Inspectoratul Judetean de Politie Arges, cinci profesori de la Scolile din Municipiul Pitesti, doi muzeografi de la Muzeul Judetean Arges, respectiv Muzeul Pomiculturii si Viticulturii Golesti si seful Biroului Relatii Publice si Comunicare al Universitatii din Pitesti. Finalitatea cursului vizeaza dobandirea cunostintelor si deprinderilor de interpret al limbajului mimico-gestual. Solicitari pentru participarea la acest curs sunt cu mult mai numeroase si vin din partea Primariei Pitesti, precum si a altor institutii publice si socio-economice.

De asemenea, pr. conf. univ. dr. Constantin Onu, sprijinit de Departamentul de Evaluare si Asigurare a Calitatii Programelor Universitare, prin Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sfanta Mucenita Filoteea”, a finalizat un program de master cu specializarea „Teologie-Comunicare prin limbajul mimico-gestual”, programat in anul universitar 2009/2010. Atat cursul cat si programul de master au arhiereasca binecuvantare a Preasfintitului Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, si aprobarea deplina pentru desfasurare a rectorului Universitatii din Pitesti, prof. univ. dr. Gheorghe Barbu.