Cursuri postuniversitare la Facultatea de Medicina Oradea

fac_med-oradea.jpgFacultatea de Medicina si Farmacie din Oradea organizeaza, in anul 2009, mai multe cursuri postuniversitare care se adreseaza medicilor, rezidentilor si studentilor din cadrul facultatii sau din alte centre universitare, printre care si unul foarte solicitat, de uroginecologie.

Potrivit secretarului stiintific al facultatii, dr. Ovidiu Burta, pana la finele anului universitar, Facultatea de Medicina va organiza trei asemenea cursuri.

Primul curs va fi de electrocardiografie si va avea loc in Aula Magna a facultatii, in perioada 7 – 28 martie, si va fi prezentat de dr. Mircea Popescu, medic cardiolog. Al doilea curs va fi sustinut de dr. Petru Chitulea, care, in perioada 15 aprilie – 27 mai, va prezenta tehnici avansate de chirurgie vaginala si minim invaziva in ginecologie, la Maternitatea din Oradea. Cel de al treilea curs va fi unul de uroginecologie si va fi sustinut de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, decanul facultatii, in perioada 8 – 16 mai, la Clinica de urologie a Spitalului Judetean.

Experienta anilor precedenti a aratat ca la acest curs s-au inscris, de fiecare data, circa 70 – 80 de medici ginecologi si chirurgi din mai multe orase universitare si centre medicale ale tarii. Ei au beneficiat de instruirea teoretica si practica a dr. Gheorghe Bumbu, care a prezentat pe viu cele mai moderne tehnici pe plan mondial pentru tratarea afectiunilor de incontinenta urinara (pierderea de urina) si prolapsul urogenital (caderea uterului si a vezicii).