Cursurile şcolare sunt suspendate integral miercuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în nouă judeţe şi în Bucureşti şi parţial în alte cinci judeţe. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, s-a decis extinderea perioadei de suspendare integrală a cursurilor până joi inclusiv în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri inclusiv în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Teleorman. De asemenea, a fost anunţată suspendarea integrală a cursurilor pentru miercuri în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Olt.

Miercuri, activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu), Vaslui (două şcoli au activitatea suspendată), Vâlcea (patru unităţi de învăţământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie) şi Vrancea (şapte structuri de învăţământ din trei unităţi cu personalitate juridică sunt închise).

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene şi ISMB, în cursul zilei de miercuri, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

MEN reaminteşte că în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.AGERPRES