Cursurile facultăţilor din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti se vor desfăşura în sistem online în primul semestru al anului universitar 2020-2021, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, conf. univ. dr. Mirela Dulgheru.

Potrivit sursei citate, conducerea universităţii a stabilit că, în primul semestru, cursurile vor fi susţinute online, iar laboratoarele, seminariile şi proiectele se vor desfăşura în sistem „faţă în faţă”.

În acest scop, au fost repartizate amfiteatre şi săli spaţioase fiecărei facultăţi pentru ca activităţile didactice să se desfăşoare în siguranţă, cu păstrarea distanţei fizice între studenţi, a precizat purtătorul de cuvânt al UPG.

UPG Ploieşti a scos la concurs peste 2.300 de locuri pentru studii de licenţă, dintre care 930 la buget şi 1.414 cu taxă distribuite la cele cinci facultăţi- Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, Facultatea de Litere şi Ştiinţe şi Facultatea de Ştiinţe Economice.

Taxa anuală de şcolarizare este de 3.200 lei, plătibilă în patru rate. În ceea ce priveşte studiile de masterat, la UPG au fost scoase la concurs 1.328 de locuri, din care 330 sunt susţinute de la buget. AGERPRES