Curţile şcolilor ar putea fi puse la dispoziţia elevilor în afara cursurilor sau în weekend pentru activităţi sportive

sport_elevi.jpgCurţile şcolilor ar putea fi puse la dispoziţia elevilor în afara cursurilor sau în weekend pentru activităţi sportive, această măsură fiind luată în calcul din toamnă de ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

“Este foarte important ca educaţia copiilor, a elevilor să se concentreze şi asupra practicării sporturilor. Pentru aceasta, împreună cu ceilalţi care se ocupă cu organizarea sportului în România vom lua măsurile necesare pentru a putea să punem la dispoziţia elevilor care doresc să folosească spaţiul şcolar în afara orelor de clasă şi la sfârşitul săptămânii, să aibă posibilitatea să vină şi în mod organizat să practice diferite sporturi”, a declarat ministrul Educaţiei la forumul “”Sportul – disciplină cheie pentru dezvoltarea personală””, organizat la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că în toamnă va discuta cu parlamentarii şi pe marginea proiectului de lege care prevede includerea în programa de gimnaziu a trei ore de sport pe săptămână, în loc de două.
Cu această ocazie, primarul Sectorului 3 şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor, Robert Negoiţă, a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul redus de săli de sport din şcoli şi a spus că este pregătit să construiască un adevărat “campus” în care să fie dezvoltate şi activităţi sportive.

“Sunt pregătit să facem un campus. Am făcut în Sectorul 3 o şcoală vocaţională. Educaţia prin sport este necesară. Jumătate din şcolile din municipii nu au săli de sport. O sală de sport nu e racordată din 2005 la reţeaua de apă. (..) Asociaţia Municipiilor va fi un partener de nădejde al Guvernului în realizarea de investiţii, însă, acestea trebuie să se facă în funcţie de beneficiari”, a spus Negoiţă.
Pe parcursul dezbaterii s-a mai evidenţiat importanţa cooptării copiilor în activităţi sportive pentru o dezvoltare frumoasă şi sănătoasă.

“Suntem singura ţară din lume în care văd minori la cerşit. Cum facem să oprim acest lucru? Nu este permis aşa ceva!”, a arătat fostul tenismen Ilie Năstase, prezent la discuţii.
Forumul “”Sportul – disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”” i-a reunit la aceeaşi masă pe vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, personalităţi ale lumii sportive. AGERPRES